Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
25 Ιουνίου 2021
Αναρόκρεμα
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
10
Συστατικά
- ½ κιλό Φύλλο κρούστας
- Λίγο Ελαιόλαδο
- 400 γρ . Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκια αναρή (Ταλάρι) 400g.
- 1 φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης κρέμα γάλακτος light 17% λιπαρά.
- 2 κουταλιές Ροδόσταγμα
- 8 κουταλιές Μέλι
- 2 κουταλιές Ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι Καρύδια (χοντροκομμένα)
- 1 κουταλάκι Κανέλα
Οδηγίες
- Αλείφετε τα φύλλα κρούστας με ελαιόλαδο, τα βάζετε λίγα-λίγα σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αφού ροδοκοκκινίσουν, τα θρυμματίζετε σε μια λεκάνη και τα αφήνετε στην άκρη .
- Σε ένα μπολ λιώνετε πολύ καλά την αναρή και τη χτυπάτε μαζί με την κρέμα γάλακτος μ’ ένα σύρμα μέχρι να στρατέψει καλά .
- Μετά προσθέτετε το μέλι, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζετε να χτυπάτε με το σύρμα .
- Σε μια βαθιά πιατέλα απλώνετε τα μισά φύλλα που θρυμματίσατε και συνεχίζετε με το μείγμα αναρής. Προσθέτετε τα καρύδια και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να κάνετε όλες τις στρώσεις.
- Τέλος, τη μεταφέρετε στο ψυγείο για 4 ώρες και τη σερβίρετε με επιπλέον μέλι και ζάχαρη άχνη.