Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

αναροκρεμα

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
25 Ιουνίου 2021

Αναρόκρεμα

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • ½ κιλό Φύλλο κρούστας
  • Λίγο Ελαιόλαδο
  • 400 γρ . Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκια αναρή (Ταλάρι) 400g.
  • 1 φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης κρέμα γάλακτος light 17% λιπαρά.
  • 2 κουταλιές  Ροδόσταγμα
  • 8 κουταλιές  Μέλι
  • 2 κουταλιές  Ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι Καρύδια  (χοντροκομμένα)
  • 1 κουταλάκι Κανέλα

Οδηγίες

  1. Αλείφετε τα φύλλα κρούστας με ελαιόλαδο, τα βάζετε λίγα-λίγα σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Αφού ροδοκοκκινίσουν, τα θρυμματίζετε σε μια λεκάνη και τα αφήνετε στην άκρη .
  3. Σε ένα μπολ λιώνετε πολύ καλά την αναρή και τη χτυπάτε μαζί με την κρέμα γάλακτος μ’ ένα σύρμα μέχρι να στρατέψει καλά .
  4. Μετά προσθέτετε το μέλι, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζετε να χτυπάτε με το σύρμα .
  5. Σε μια βαθιά πιατέλα απλώνετε τα μισά φύλλα που θρυμματίσατε και συνεχίζετε με το μείγμα αναρής. Προσθέτετε τα καρύδια και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να κάνετε όλες τις στρώσεις.
  6. Τέλος, τη μεταφέρετε στο ψυγείο για 4 ώρες και τη σερβίρετε με επιπλέον μέλι και ζάχαρη άχνη.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.