Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Πεννες στον Φουρνο με Κοτοπουλο και Μπεσαμελ

Γιώργος Ερωτοκρίτου
25 Αυγούστου 2021

Πέννες στον Φούρνο με κοτόπουλο, μπεσαμέλ και άφθονο Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

Για τα ζυμαρικά
  • 500 γρ.  ζυμαρικά Πένες ( βρασμένες)
  • 2 κουταλιές  Ελαιόλαδο
  • 350 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο ( κομμένο σε λωρίδες )
  • 1 Κρεμμύδι  (ψιλοκομμένο)
  • ½ φλιτζάνι  Κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι Κεφαλοτύρι (τριμμένο) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 15 Ντοματίνια (κομμένα σε τέταρτα)
  • 1 κουταλάκι Ρίγανη
  • Αλάτι & Πιπέρι
Για την μπεσαμελ
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο φρέσκο Γάλα με 3% λιπαρά Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • Λίγο Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Οδηγίες

Για τη Μπεσαμέλ
  1. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Αφήνετε μέχρι να λιώσει .
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο και να γίνει μια σφιχτή μάζα .
  3. Μετά προσθέτετε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν θα είναι έτοιμη, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε στην άκρη.
Για τα ζυμαρικά
  1. Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε  το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε καλά. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 4 λεπτά .
  2. Μετά προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια και τη ρίγανη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και την μπεσαμέλ. Ανακατεύετε.
  5. Τέλος, βάζετε το φαγητό σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για περίπου 20 λεπτά.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.