Γιώργος Ερωτοκρίτου
25 Αυγούστου 2021
Πέννες στον Φούρνο με κοτόπουλο, μπεσαμέλ και άφθονο Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. ζυμαρικά Πένες ( βρασμένες)
- 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 350 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο ( κομμένο σε λωρίδες )
- 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- ½ φλιτζάνι Κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι Κεφαλοτύρι (τριμμένο) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 15 Ντοματίνια (κομμένα σε τέταρτα)
- 1 κουταλάκι Ρίγανη
- Αλάτι & Πιπέρι
Για την μπεσαμελ
- 100 γρ. Βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο φρέσκο Γάλα με 3% λιπαρά Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Λίγο Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
Για τη Μπεσαμέλ
- Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Αφήνετε μέχρι να λιώσει .
- Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο και να γίνει μια σφιχτή μάζα .
- Μετά προσθέτετε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν θα είναι έτοιμη, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε στην άκρη.
Για τα ζυμαρικά
- Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε καλά. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 4 λεπτά .
- Μετά προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια και τη ρίγανη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και την μπεσαμέλ. Ανακατεύετε.
- Τέλος, βάζετε το φαγητό σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για περίπου 20 λεπτά.