Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
17 Οκτωβρίου 2022
Τραγανές φλογέρες με κεφαλοτύρι!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
3
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 1 συσκευασία Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για πίττες
- 400g. Χαραλαμπίδης Κρίστης κεφαλοτύρι (κομμένο σε χοντρά μπαστουνάκια)
- 6 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές Θυμάρι
- 2 κουταλιές Ρίγανη
- Λίγο Πιπέρι
- 600ml Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Οδηγίες
- Αφήνετε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παίρνετε 2 φύλλα και τα κόβετε σταυρωτά ώστε να έχετε 8 τετράγωνα κομμάτια.
- Πασπαλίζετε το ένα κομμάτι με ελαιόλαδο, λίγο από το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι και προσθέτετε ένα κομμάτι από το κεφαλοτύρι.
- Τυλίγετε διαγώνια σε ρολό και ενδιάμεσα κλείνετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Συνεχίζετε το τύλιγμα, κλείνοντας την άκρη με λίγο νερό για να κλείσει καλά η φλογέρα.
- Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Τέλος, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και τηγανίζετε τις φλογέρες για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.