FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
16 Αυγούστου 2023
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
35
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 2 Αυγά
- 100g Φέτα, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 2 Μέτριες/Μεγάλες Πατάτες, καθαρισμένες
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο
- 1 κ.γ. Ξηρή Ρίγανη, αλεσμένη
- ½ κ.γ. Μπούκοβο
- ½ κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, αλεσμένος
- 1 Λάιμ
- ½ κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεκινάμε με τις πατάτες κόβοντας τις σε χοντρά sticks, λίγο μεγαλύτερα από 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Βάζουμε τις πατάτες στον κάδο ενός air fryer και ψήνουμε για 25' στους 190°C. Μετά από 15' ανοίγουμε το air fryer, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος και περιμένουμε να ψηθούν η φέτα και τα αυγά.
- Ταυτόχρονα, βάζουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κ.σ. λάδι. Σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο τηγάνι, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Όταν αρχίσει να τσιγαρίζεται και να παίρνει λίγο χρώμα, σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε πάνω από τη φέτα. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, κόλιανδρο και πιπέρι. Αφήνουμε τη φέτα να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανή, ενώ τα αυγά να ψηθούν καλά, με τον κρόκο να παραμείνει ρευστός.
- Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε πάνω στις πατάτες, στίβουμε από πάνω ένα τέταρτο λάιμ και απολαμβάνουμε βουτώντας τις πατάτες στους κρόκους των αυγών. Μια πράσινη σαλάτα στο πλάι ταιριάζει πολύ καλά.