Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
16 Ιουλίου 2021
Γεμιστά με Κεφαλοτύρι και Φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης! Άκρως καλοκαιρινό φαγητό!
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 8 μεγάλες Ντομάτες (κομμένες για γεμιστά )
- 1 κονσέρβα Ντομάτα (τριμμένη )
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα Σκόρδο (πολτοποιημένη)
- 200 γρ. Πλιγούρι
- ½ κουταλάκι Πάπρικα
- 1 πρέζα Ζάχαρη
- ½ φρέσκο Δυόσμο (ψιλοκομμένο )
- 225 γρ. Κεφαλοτύρι (τριμμένο ) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 100 γρ . Φέτα ( θρυμματισμένη )Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το πλιγούρι και ανακατεύετε .
- Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά το φαγητό και ρίχνετε μέσα τη φέτα, τον δυόσμο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια μοιράζετε τη γέμιση στις ντομάτες με ένα κουτάλι και από πάνω προσθέτετε το τριμμένο κεφαλοτύρι .
- Τέλος, ψήνετε τις ντομάτες στον προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά.