Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
24 Νοεμβρίου 2021
Ζεστή σαλάτα με φασολάκια στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης , τριμμένο Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης, μπέϊκον, καβουρδισμένο σουσάμι και βινεγκρέτ μουστάρδας!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
Για τη ζεστή σαλάτα
- 1 συσκευασία Μπάρμπα Στάθης Φασολάκια στρογγυλά
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 150 γρ Μπέικον (κομμένο σε φέτες )
- 100 γρ ξύσμα Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι
- Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι μαύρο και άσπρο
- Αλάτι & Πιπέρι
Για τη Βινεγκρέτ
- 1 κουταλιά Μουστάρδα
- 1 κουταλιά Μαγιονέζα
- 1 κουταλιά Μέλι
- 50 ml Ξίδι (από λευκό κρασί)
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 200 ml Ηλιέλαιο
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
Για τη Βινεγκρέτ
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, το ξύδι , το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα
- Καθώς ανακατεύετε ρίχνετε πολύ σιγά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο
- Αν η βινεγκρετ πήξει πολύ, την αραιώνετε με λίγο νερό
Για τη ζεστή σαλάτα
- Βράζετε τα φασολάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Όταν θα είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε με μπόλικο κρύο νερό και τα κρατάτε στην άκρη
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό . Όταν θα είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και το κρατάτε στην άκρη
- Μεταφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο. Δυναμώνετε τη φωτιά και σοτάρετε ελαφρώς τα φασολάκια, και τα αλατοπιπερώνετε
- Μεταφέρετε τα φασολάκια σε πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το τραγανό μπέικον και το ξύσμα από το κεφαλοτύρι
- Τέλος, προσθέτετε τη βινεγκρέτ και το καβουρδισμένο σουσάμι. Ακολούθως σερβίρετε