Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Ζεστη σαλατα με Φασολακι και Κεφαλοτυρι

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
24 Νοεμβρίου 2021

Ζεστή σαλάτα με φασολάκια στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης , τριμμένο  Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης, μπέϊκον, καβουρδισμένο σουσάμι και βινεγκρέτ μουστάρδας!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

Για τη ζεστή σαλάτα

  • 1 συσκευασία Μπάρμπα Στάθης Φασολάκια στρογγυλά
  • 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 150 γρ Μπέικον (κομμένο σε φέτες )
  • 100 γρ ξύσμα Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι
  • Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι μαύρο και άσπρο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για τη Βινεγκρέτ 

  • 1 κουταλιά Μουστάρδα
  • 1 κουταλιά Μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά  Μέλι
  • 50 ml Ξίδι (από λευκό κρασί)
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 200 ml Ηλιέλαιο
  • Αλάτι & Πιπέρι

 

Οδηγίες

Για τη Βινεγκρέτ 

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα,  το ξύδι , το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα 
  2. Καθώς ανακατεύετε ρίχνετε πολύ σιγά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο 
  3. Αν η βινεγκρετ πήξει πολύ, την αραιώνετε με λίγο νερό

 

Για τη ζεστή σαλάτα

  1. Βράζετε τα φασολάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Όταν θα είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε με μπόλικο κρύο νερό και τα κρατάτε στην άκρη 
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό . Όταν  θα είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και το κρατάτε στην άκρη 
  3. Μεταφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο. Δυναμώνετε τη φωτιά και σοτάρετε ελαφρώς τα φασολάκια, και τα αλατοπιπερώνετε 
  4. Μεταφέρετε τα φασολάκια σε πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το τραγανό μπέικον και το ξύσμα από το κεφαλοτύρι 
  5. Τέλος, προσθέτετε  τη βινεγκρέτ και το καβουρδισμένο σουσάμι. Ακολούθως σερβίρετε 
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.