Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μυδια Σαφραν με Κριθαρακι

FrixosPersonalChefing
11 Νοεμβρίου 2021

Μια διαφορετική συνταγή με μύδια με σαφράν & κριθαράκι! Δοκιμάστε την με Κρέμα Γάλακτος & μπόλικη τριμμένη Αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 750γρ. φρέσκα Μύδια, ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να τα καθαρίσει καλά
  • 80γρ. Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 50γρ. Αναρή Ξηρή, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένη
  • 400γρ. ψιλοκομμένες Ντομάτες, κονσέρβας
  • 250γρ. Κριθαράκι
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι Σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 500ml Ζωμός Λαχανικών
  • 200ml Λευκό Κρασί, κατά προτίμηση Μαλαγουζιά
  • ½ κ.γ. Σαφράν, Κρόκος Κωζάνης
  • 2 κ.σ. φρέσκο Μαϊντανό, φύλλα χοντροκομμένα
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι, προσοχή καθώς τα μύδια είναι ήδη αλμυρά
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το λάδι σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και ένα λεπτό αργότερα προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 2-3' και προσθέτετε το σέλινο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4-5'. Πετάξτε το σκόρδο και ένα λεπτό αργότερα σβήστε με το κρασί σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύτε για ακόμα ένα λεπτό και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το σαφράν. Αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τις ντομάτες με το κριθαράκι, αλατοπιπερώνετε, ξαναφέρνετε σε βράση και σιγοβράζετε για 6' με στόχο το κριθαράκι να είναι κατά 2/3 μαγειρεμένο.
  2. Προσθέστε τα μύδια και το μισό μαϊντανό, αυξήστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε για 1’. Καλύψτε και μαγειρέψτε για περίπου 5' μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε ενώ πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και την τριμμένη αναρή.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.