Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σαλατα με αρκατενα Κουλουρια και Χαραλαμπιδης Κριστης αναρη αλατισμενη

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
4 Οκτωβρίου 2021

Παραδοσιακή Σαλάτα με αρκατένα κουλούρια και σάλτσα Αναρής Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 150γρ. Αρκατένα (τραγανά / σκληρά παξιμάδια σιταριού που παρασκευάζονται από εκχύλισμα ρεβιθιών που δρα ως ζύμη)
  • 1 Πράσινη Πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 Αγγούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό Κόκκινο Κρεμμύδι, τριμμένο
  • 15 Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. Κάπαρη, χοντροκομμένη
  • 2 κ.σ. Ξηρή Ρίγανη, αλεσμένη
  • 1 κ.σ. Ροδόμελο, (μελάσα ροδιού)
  • 1 κ.σ. Ξύδι Κόκκινο
  • 5 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 5-6 Μαύρες Ελιές, ολόκληρες
  • 100γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης αναρή αλατισμένη,
  • 50ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3 % λιπαρά,
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • ½ κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο, αλεσμένο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τη σάλτσα της αναρής. Βάζουμε στο μπλέντερ την αναρή μαζί με το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. από τη ρίγανη, 2 κ.σ. λάδι, το γάλα, ½ κ.σ. αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία παχιά σάλτσα, προσαρμόζοντας την με την προσθήκη περισσότερου γάλακτος.
  2. Για τη σαλάτα παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, την κάπαρη και το υπόλοιπο ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ροδόμελο, το ξίδι, την υπόλοιπη ρίγανη και αρχίζουμε να χτυπάμε ενώ ρίχνουμε αργά τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο μπολ με το μείγμα των λαχανικών και αφήνουμε να μαριναριστεί για 10'.
  4. Για να σερβίρουμε, παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο σερβιρίσματος και προσθέτουμε ένα παξιμάδι αρκατένα. Προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά και όλους τους χυμούς τους. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5', στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα της αναρής μαζί με ένα λίγο ελαιόλαδο.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.