Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
24 Φεβρουαρίου 2023
Τάρτα με Σπανάκι & Φέτα!
Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
7
Συστατικά
- 1 φύλλο Σφολιάτας Χρυσής Ζύμης
- 3 κουταλιές Βούτυρο
- 3 δέσμες Σπανάκι (χοντροκομμένο )
- 4 φρέσκα Κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο )
- 3 κρόκοι Αυγών
- 200γρ. κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης
- ½ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
- 150g. Φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Λιγο φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Οδηγίες
- Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρώς με έναν πλάστη και το τοποθετείτε σε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί. Κόβετε το φύλλο που περισσεύει γύρω-γύρω και με ένα πιρούνι ανοίγετε τρύπες στον πάτο του ταψιού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζετε το σπανάκι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το μείγμα από την κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Κλείνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Τέλος αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, την αδειάζετε στο ταψί και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα για περίπου για 15 -20 λεπτά.