Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Φεβρουαρίου 2023
Πεντανόστιμο ριζότο Ντομάτας με Βασιλικό και Κεφαλοτύρι!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 120g. Ελαιόλαδο
- 150g. Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 400g. ρύζι Αρμπόριο
- 200g. λευκό Κρασί
- 1,200 ml ζωμό Λαχανικών
- 400g. σάλτσα Ντομάτας (της επιλογής σας )
- 50g. Κεφαλοτύρι (τριμμένο) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 60g. Βούτυρο
- 30g. φρέσκο Βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
- Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να απορροφηθεί εντελώς.
- Προσθέτετε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξετε.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζετε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.
- Τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο, το κεφαλοτύρι και τον βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.