Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κριθαρακι στον φουρνο με κοτοπουλο και φετα

Αθηνά Λοιζίδου
11 Μαΐου 2020

Νόστιμο παραδοσιακό πιάτο, το οποίο φτιάχνεται πολύ εύκολα και ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Στη συνταγή μου χρησιμοποιώ φιλέτο κοτόπουλου και θρυμματισμένη φέτα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία (400 γρ.) ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 400 ml νερό
  • 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι δυόσμο
  • 200 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά μέχρι να χάσει εξωτερικά την ωμή του όψη. Το βάζουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε κρεμμύδι και το κριθαράκι και τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το κρασί.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε το τηγανισμένο κριθαράκι σε ένα μεγάλο πυρέξ και περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας και νερό. Τοποθετούμε το πυρέξ ακάλυπτο στον φούρνο και ψήνουμε για 40- 45 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και ανακατεύουμε μέσα το κοτόπουλο. Βάζουμε ξανά το ταψί πίσω στον φούρνο για να τελειώσουμε το ψήσιμο.
  5. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.