Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Ιανουαρίου 2023
Κρεμ Μπρουλέ!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- ¼ λίτρου Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα, Ελαφρύ
- ¼ λίτρου Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
- 120g. Ζάχαρη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας
- 4 Κρόκους αυγών
- 1 πρέζα Αλάτι
- Λίγη ανάμεικτη Ζάχαρη για το κάψιμο
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
- Όταν κοχλάσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χαμηλώσει η θερμοκρασία στον πάγκο της κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους.
- Προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους το μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύετε.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολ και ψήνετε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις σε μπεν μαρί για 40 λεπτά ή στους 110 στον αέρα χωρίς μπεν μαρί για 1 ώρα.
- Τέλος, όταν κρυώσουν πασπαλίζετε με την ανάμεικτη ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη, δίνοντας ομοιόμορφο χρώμα στη κρέμα σας.