Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Τραγανα Tacos με χαλλουμι | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
27 Μαΐου 2022

Τραγανά Tacos με χαλλούμι!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 6 Τορτίγιες, περίπου 15εκ σε διάμετρο
  • 1 x 225g Πισσουρκώτικο Αιγινό (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε 12 φέτες, πάχους 4mm
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ⅓ Φλιτζάνι Μοβ Λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλσα Πεπόνι

  • ½ Μικρό Πεπόνι, περίπου 200g, χωρίς την φλούδα και κομμένο σε κυβάκια, μικρότερα από 1 εκ
  • 1 Μέτρια Κόκκινη Πιπεριά Φλώρινας, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια, μικρότερα από 1 εκ
  • ½ Μέτριο Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, μικρότερο από ½ εκ
  • 2 κ.σ. Φρέσκος Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. Γλυκιά Σως Τσίλι
  • 25ml Χυμός Λάϊμ
  • Πρέζα Θαλασσινό Αλάτι

Για τη κρέμα Αβοκάντο-Wasabi

  • 1 Αβοκάντο, χωρίς την φλούδα
  • 50ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 κ.σ. Φρέσκος Δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. Σκόνη Wasabi, η σκόνη Αγγλικής Μουστάρδας
  • 1 κ.σ. Ξίδι Μηλίτη (Apple Cider Vinegar)
  • 25ml Χυμός Λάϊμ
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • Πρέζα Θαλασσινό Αλάτι

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τη σάλτσα πεπονιού προσθέτοντας όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας απαλά. Γευόμαστε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο αλάτι η/και χυμό λάϊμ. Κρατάμε στην άκρη για τουλάχιστον 30' για να παντρευτούν μαζί όλα τα συστατικά.
  2. Στη συνέχεια, κάνουμε την κρέμα αβοκάντο-wasabi τοποθετώντας όλα τα συστατικά στο μπολ ενός πολυκόπτη τροφίμων. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να κοπεί καλά ο δυόσμος και να δημιουργηθεί μια ωραία, όχι πάρα πολύ παχιά, σάλτσα. Εάν είναι πάρα πολύ πυκνή η σύσταση της τότε προσθέτουμε περισσότερη κρέμα γάλακτος. Γευόμαστε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο αλάτι η/και χυμό λάϊμ. Κρατάμε στην άκρη στο ψυγείο.
  3. Για το χαλλούμι, χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετημένο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα λεπτό αργότερα ρίχνουμε τις φέτες χαλλούμι και τις τηγανίζουμε µέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές, για 3΄ κάθε μεριά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110° C στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση. Τοποθετούμε τις τορτίγιες στη σχάρα δημιουργώντας τα τάκος σε μορφή ‘U’ και τα ψήνουμε για 15’. Σβήνουμε τον φούρνο και ανοίγουμε την πόρτα για να σκληρίσουν και να γίνουν τραγανά.
  5. Για να φτιάξουμε τα tacos, γεμίζουμε το καθένα με λίγη σάλσα πεπόνι, στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φέτες χαλλουμιού, λίγα κομματάκια από το μωβ λάχανο και από πάνω λίγη από την κρέμα αβοκάντο-wasabi.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.