Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Mακαρονια με Tυρι | Χαραλαμιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
22 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1200ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα Ντιζόν
  • 350g CATHEDRAL CITY MATURE CHEDDAR, τριμμένο
  • 125g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100g Βούτυρο, σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

  • 500g Ζυμαρικά σε σχήμα χονδρού κοραλλιού
  • 4 Λίτρα Νερό
  • 150g Μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 50g Τριμμένη Φρυγανιά, τύπου Panko
  • 50g Τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. Θαλασσινό Αλάτι

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον και τηγανίζουμε για 5' μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
  2. Για τη μπεσαμέλ τοποθετούμε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2' ενώ χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα, λίγο κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Στη μέση προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με στόχο να πετύχουμε μια ωραία, λίγο ρευστή κρέμα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά το τυρί Cheddar, αν το προσθέσουμε όλο ταυτόχρονα υπάρχει πιθανότητα να πήξει, και χτυπάμε μέχρι να λειώσει. Προσθέτουμε το μπέικον στη μπεσαμέλ και κρατάμε στην άκρη.
  6. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν και μαγειρεύουμε 2' λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους και ρίχνουμε μέσα την μπεσαμέλ.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, κυκλοφορία αέρα, ράφι στη μέση. Παίρνουμε ένα μεγάλο (~35 εκ.) ορθογώνιο αντικολλητικό σκεύος φούρνου που είναι αρκετά βαθύ (περίπου 5 εκ.) και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τη μπεσαμέλ και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί Παρμεζάνα μαζί με τη τριμμένη φρυγανιά, πασπαλίζουμε πάνω στα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για περίπου 30' και μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.