Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2020
Μια κρέμα που θα σας αρέσει πολύ, είμαι σίγουρη! Ελαφριά και νόστιμη, φτιάχνεται σε μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά ποτηράκια.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 500 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
- 600 γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 300 γρ. ζάχαρη
- 600 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 2 φακελάκια ζελατίνη (20 γρ.) διαλυμένα σε 150 γρ. ζεματιστό νερό
- 40 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
- Φέτες πορτοκάλι για διακόσμηση
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Κτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
- Ανακατεύουμε στον κάδο τού μίξερ με ένα σύρμα το Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης μέχρι να ενωθεί καλά με την Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος .
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο με την κρέμα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
- Για να σερβίρουμε, σκορπάμε στην επιφάνεια της κρέμας τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και λίγες φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση.