Πανακότα με Σκόνη από Χαρούπι με Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά και Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Συστατικά
-
800 γρ. Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
-
200 γρ. Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
-
2 κουταλάκια Χαρούπι σε σκόνη
-
3 κουταλιές Ζάχαρη
-
5 φύλλα ζελατίνα (2 γρ. έκαστο)
-
επιπλέον σκόνη Χαρούπι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Τις αφήνετε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε την κρέμα, το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε τη σκόνη από το χαρούπι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να βράσει ακόμα λίγο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Όταν το μείγμα κοχλάσει, κατεβάζετε απ’ τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά αφήνετε να κρυώσει λίγο .
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη (25 εκατοστών, σε σχήμα της επιλογής σας ) και αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει, τη μεταφέρετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Τέλος, τη βγάζετε από το ψυγείο και την ξεφορμάρετε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Πασπαλίζετε με επιπλέον σκόνη από χαρούπι και σερβίρετε.