Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μακαρονακι Σουφλε με Xαλλουμι & Λουντζα | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
8 Φεβρουαρίου 2023

Μακαρονάκι Σουφλέ με Xαλλούμι & Λούντζα!

Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 500g Μακαρονάκι Κοφτό 
  • 150g Λούντζα, κομμένη σε λωρίδες 
  • 225g Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης 
  • 250g Μοτσαρέλλα Τριμμένη, Χαραλαμπίδης Κρίστης  7 Φέτες Gouda Τυρί, Χαραλαμπίδης Κρίστης 
  • 400ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης 
  • 2 Αυγά 
  • 400g Πολτός Ντομάτας, σε κονσέρβα 
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη 
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 3 Λίτρα Νερό 
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι 
  • ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε βράση σε υψηλή θερμοκρασία προσθέτοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών, λιγότερο κατά 1½'. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ ενώ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους για να μην στεγνώσουν και κολλήσουν.
  3. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πήξει λίγο η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  4. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε το χαλλούμι και κρατάμε στην άκρη.
  5. Παίρνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό πιάτο φούρνου και προσθέτουμε τα μισά ζυμαρικά και από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τη μισή μοτσαρέλα και το μισό χαλλούμι και από πάνω προσθέτουμε τη  λούντζα. Βάζουμε τις φέτες του τυριού γκούντα και απλώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το χαλλούμι.
  6. Τέλος, χτυπάμε 2 αυγά και ρίχνουμε αργά την κρέμα γάλακτος ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Το ρίχνουμε από πάνω στα ζυμαρικά και ψήνουμε στο φούρνο για 40' και μέχρι να πάρουν ένα  χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20' πριν σερβίρουμε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.