Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Αυγούστου 2024
Παγωτό Γιαούρτι με αυθεντικό στραγγάτο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης, κρέμα γάλακτος και φρούτα του δάσους.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά
- 300 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά,
- 200 g. Ζάχαρη Άχνη
- 600 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά), Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 250 g. Φρούτα του Δάσους (κατεψυγμένα)
Οδηγίες
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί.
- Μετά προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε ακόμα λίγο.
- Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνετε μέσα τα παγωμένα φρούτα. Ανακατεύετε ελαφρώς με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα ή σε ατομικά φορμάικα και το μεταφέρετε στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
- Τέλος, βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι παγωτού σερβίρετε αμέσως σε μπαλίτσες.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μέλι αντί για ζάχαρη. Επίσης, για περισσότερη ένταση, δοκιμάστε λίγη υγρή βανίλια.