Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2020
Καλοκαιρινή ντοματόσουπα με Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 5ml (1 κουταλάκι) ελαιόλαδο
- Μία κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό (γύρω στις 5) ντομάτες κομμένες και λιωμένες στο μπλέντερ (πολτός)
- 250 ml νερό
- 250 ml Life χυμός πορτοκάλι ή ο φρέσκος χυμός από 2 πορτοκάλια
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών σε σκόνη
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- ½ κουταλάκι κύμινο
- ¼ κουταλάκι κανέλλα
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- Ελάχιστο καυτό τσίλι σε σκόνη
- 50 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος Light 17% λιπαρά
Υλικά: Για να σερβίρουμε
- Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον ζωμό, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλλα, την πάπρικα και το τσίλι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε στη σούπα την κρέμα και ανακατεύουμε. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί καλά η κρέμα στη σούπα και να πολτοποιηθούν κομμάτια ντομάτας που τυχόν έμειναν μεγάλα κατά την πολτοποίηση.
- Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει εντελώς και τη μεταφέρουμε σε άδειες μπουκάλες νερού του 1.5 λίτρου. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Σερβίρουμε καλά παγωμένη με γιαούρτι και ψωμί, αν θέλουμε.