Frixos Personal Chefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
12 Ιανουαρίου 2021
Μπρουσκέτα με Πισσουρκώτικο Aιγινό Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης και άλλειμα ελιάς
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
5
Συστατικά
- Πισσουρκώτικο Aιγινό Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε 9-10 φέτες.
- 2 μεγάλες Nτομάτες, ώριμες, κομμένες σε φέτες, στη συνέχεια στη μέση, χρειαζόμαστε 10 φέτες.
- 80ml EVOO, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο.
- 4-5 κλωνάρια Φρέσκο Δυόσμο.
- 1 φλιτζάνι Μαύρες Ελιές, χωρίς κουκούτσι.
- 1 σκελίδα Σκόρδο, ψητή και ψιλοκομμένη με ειδικό εργαλείο σκόρδου.
- 5 φέτες Χωριάτικο Λευκό Ψωμί, κομμένη στη μέση.
Οδηγίες
- Ξεκινάμε με το άλειμμα ελιάς προσθέτοντας στο μπολ του μούλτι τις ελιές μαζί με τον ψιλοκομμένο σκόρδο και το μισό λάδι.
- Κτυπάμε για λίγο και στη συνέχεια, με το μούλτι σε λειτουργία, ρίξτε αργά-αργά το υπόλοιπο λάδι. Όταν γίνει σε πάστα το αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα ραβδωτό τηγάνι-γριλιέρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο ραβδωτό τηγάνι-γριλιέρα , πάλι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε με βουρτσάκι. Μόλις θερμανθεί προσθέτουμε τις φέτες χαλλούμι και μαγειρεύουμε για περίπου 2' και μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τις γυρνάμε και μαγειρεύουμε για 2' ακόμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε στην άκρη.
- Για να σερβίρουμε απλώνουμε μια γεμάτη κ.σ. από την πάστα ελιάς σε κάθε μία από τις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε μια φέτα ντομάτας και από πάνω μια φέτα χαλλούμι. Βάζουμε μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστά.