Frixos Personal Chefing
11 Δεκεμβρίου 2024
Πίτες με Χαλλούμι και Κοτόπουλο!
Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
35
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά
- 225g Πισσουρκώτικο Πρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένο
- 8 Φύλλα Κρούστας, αφαιρεμένα από την κατάψυξη και αφήνονται να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου στην συσκευασία τους για περίπου 2 ώρες
- 300g Στήθη Κοτόπουλου, βρασμένα και κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
- 200g Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 Πράσο, κομμένο λεπτά
- 2 Αυγά
- 1 Κρόκο Αυγού
- 1 κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, τριμμένος
- 2 κ.σ. Φρέσκος Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. Ψιλό Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Αρχίζουμε με τη γέμιση, όπου χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα γυάλινο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο χαλλούμι και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το πράσο. Τηγανίζουμε για 3-4’ και απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τηγανισμένο πράσο στο μείγμα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τον ξηρό κόλιανδρο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε το φύλλο κρούστας σε μία επίπεδη επιφάνεια και το καλύπτουμε με ένα νωπό πανί για να διατηρήσουμε την υγρασία τους. Στη συνέχεια τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας μας 2 φύλλα κρούστας, και ελαφρώς αλείφουμε το πάνω φύλλο με λάδι. Διπλώνουμε τα 2 φύλλα μαζί και τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο ακόμη λάδι.
- Παίρνουμε ένα χοντρό ποτήρι και αλείφουμε ελαφρώς την εξωτερική του περιοχή με λάδι. Τοποθετούμε το ποτήρι σχεδόν στην αρχή των φύλλων και τα διπλώνουμε γύρω από το ποτήρι. Βάζουμε το ποτήρι με το φύλλο σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα φύλλα κρατώντας τα καλυμμένα με το νωπό πανί για να μην ξεραίνονται. Τοποθετούμε το πιάτο στο ψυγείο για 15’.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε τα ποτήρια από το φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση στο άνοιγμα του φύλλου και κλείνουμε απαλά τσιμπώντας τα άκρα για να σφραγισθούν.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα και ψήνουμε για περίπου 30’ και μέχρι να ροδίσουν.