Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
26 Ιουνίου 2023
Τραγανό Χαλλούμι με Σουσάμι και Σάλτσα από Ντομάτα και Τσίλι.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
5
Συστατικά
Για τη σάλτσα
- 300 g. συμπυκνωμένο χυμό Ντομάτας
- ½ κουταλάκι Τσίλι
- 250 g. Ζάχαρη
- 100 ml Nερό
- 100 ml Ξίδι
- 1 κουταλάκι πελτέ Ντομάτας
- Αλάτι
Για το χαλλούμι
- 500 g. Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης (κομμένο σε μπαστουνάκια )
- 100 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά Ρίγανη
- 4 Αυγά
- 100 g. Φρυγανιά (τριμμένη)
- 60 γρ. Σουσάμι (λευκό και μαύρο )
- 300 ml Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
Για τη σάλτσα
- Μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά και αλέθετε καλά.
- Μετά μεταφέρετε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά να δέσει.
Για το χαλλούμι
- Τοποθετείτε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα. Αφήνετε στην άκρη.
- Μετά σε ένα ταψί βάζετε τη φρυγανιά με το σουσάμι και τα κρατάτε επίσης στην άκρη.
- Στη συνέχεια βάζετε διαδοχικά ένα- ένα τα κομμάτια από το χαλλούμι στο αλεύρι, στα αβγά και στη φρυγανιά. Τα πανάρετε καλά.
- Μεταφέρετε στο καυτό λάδι και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τέλος, τα σερβίρετε ζεστά, με τη σάλτσα στο πλάι.