Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Ιουνίου 2023
Τραγανοί λουκουμάδες με Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Προετοιμασία
8
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
3
Συστατικά
Για τον χυλό:
- 500g. αλεύρι γ.ο.χ
- 200g. μπίρα
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση:
- 2 τεμάχια Πρόβειο Πισουρκώτικο Χαλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 μικρό μπολ αλεύρι
Για το τελείωμα:
- 2 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ λευκό και μαύρο σησάμι
Για το τηγάνισμα:
- Ηλιέλαιο
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη ζάχαρη και σιγά σιγά τη μπίρα χτυπώντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ο χυλός πρέπει να είναι παχύρευστος.
- Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι να φτάσει περίπου στους 180 βαθμούς.
- Περνούμε ένα ένα τους κύβους, πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, μετά στο χυλό και έπειτα στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σε πιάτο ή μπολ σερβιρίσματος.
- Ραντίζουμε τους λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και γαρνίρουμε με το σησάμι.