FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
17 Φεβρουαρίου 2023
Λαχταριστό χαλλούμι σαγανάκι!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 2 Χαλλούμια, Χαραλαμπίδης-Κρίστης, κομμένα στη μέση
- 100g Μέλι
- 1 κ.σ. Φρέσκια Ρίγανη, ψιλοκομμένη
- ½ Φλιτζάνι Σιμιγδάλι
- 1 Αυγό, χτυπημένο
- 30ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 30ml Κραμβέλαιο, Σπορέλαιο
- 1 κ.γ. Γλυκό Μπούκοβο
Οδηγίες
- Χρησιμοποιούμε ένα μπολ όπου έχουμε προσθέσει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ το χτυπημένο αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κομμένο χαλλούμι στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια τα βυθίζουμε στο μπολ με το σιμιγδάλι ώστε να έχουν μια κρούστα πάνω τους.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ένα λεπτό αργότερα ρίχνουμε τα έλαια και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το χαλλούμι στο τηγάνι, τινάζοντας τα ελαφρά για να φύγει το παραπανίσιο σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε και τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μέλι μαζί με τη ρίγανη. Απλά το ζεσταίνουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε το χαλλούμι σε πιάτο, ραντίζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε από πάνω το μπούκοβο.