Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
11 Οκτωβρίου 2021
Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης με Μαρμελάδα Ντομάτας!
Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά
- 1 Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι ( κομμένο σε φέτες )
- 4 Ντομάτες (πολτοποιημένες)
- 1 φλιτζάνι λευκή Ζάχαρη
- 1 κουταλιά άσπρο Βαλσάμικο
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1/3 κουταλάκι Κύμινο (σκόνη)
- 1/2 κουταλάκι καπνιστή Πάπρικα
- 1 πρέζα Μπούκοβο
- Γαρίφαλα
- 1 ξυλάκι Κανέλας
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, την κανέλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά.
- Όταν κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, τα γαρίφαλα, το βαλσάμικο και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε την κανέλα και τα γαρίφαλα.
- Βάζετε τις φέτες Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό (ίσα-ίσα να τις χώσει). Βράζετε για 5-6 λεπτά. Τις αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τις σερβίρετε ζεστές με τη μαρμελάδα ντομάτας από πάνω.