Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σαλατα Μisticanza με τραγανο Χαλλουμι | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
22 Νοεμβρίου 2023

Σαλάτα Μisticanza με τραγανό Χαλλούμι!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

  • 4 Καρδιές Μαρούλι
  • 125g Χαλλούμι Βιολογικό, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένο
  • 2 κ.σ. Κουκουνάρια, ψημένα
  • 1 ½ Αβοκάντο
  • 60ml Ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο
  • 30ml Χυμός Λεμονιού
  • ½ κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, τριμμένος
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τις καρδιές του μαρουλιού πλένοντας τις καλά, στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  2. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια  και τα ψήνουμε για 3-4’, ανακατεύοντας τα συχνά. Αφαιρούμε από τη φωτιά σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το τραγανό χαλλούμι παίρνοντας ένα πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε το τριμμένο χαλλούμι, και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και κόλιανδρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 140°C για περίπου 15’ και μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσοκάστανο. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρούμε από το σκεύος και το σπάζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα πολύ μικρά κομμάτια θα χρησιμοποιηθούν στη dressing.
  4. Για να φτιάξουμε τη dressing προσθέτουμε στο μπολ ενός μίξερ με το μεταλλικό μαχαίρι, 1 αβοκάντο, το λεμόνι μαζί με τα κομμάτια του σπασμένου χαλλουμιού και το αλάτι. Χτυπάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  5. Ρίχνουμε τη dressing σε ένα μπολ και βουτάμε απαλά κάθε μισή καρδιά μαρουλιού και αμέσως την τοποθετούμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Κόβουμε σε κομματάκια το υπόλοιπο μισό αβοκάντο και το μοιράζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με την dressing που πιθανώς να έχει απομείνει στο μπολ. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια , το τραγανό χαλλούμι και σερβίρουμε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.