Γιώργος Ερωτοκρίτου
16 Ιανουαρίου 2023
Λαχταριστή Ζεστή Τερίνα με χαλλούμι και μπέικον.
Προετοιμασία
50
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
5
Συστατικά
-
1 κιλό Χοιρινό κιμά (διπλοπερασμένο )
-
400g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι (τριμμένο )
-
1 κουταλιά Μουστάρδα
-
1 Κρεμμύδι (τριμμένο)
-
2 Αυγά
-
3 κουταλιές Μαϊντανό (ψιλοκομμένο )
-
1 κουταλάκι Ρίγανη
-
1 πρέζα Ζάχαρη
-
3 Αυγά (βρασμένα και καθαρισμένα )
-
20- 30 φέτες Μπέικον
-
Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά, το χαλλούμι. τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τα δυο αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ζυμώνοντας καλά.
- Μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο για 35 λεπτά.
- Παίρνετε μια αντικολλητική ορθογώνια φόρμα και κάνετε στρώσεις στα τριχώματα με τις φέτες από το μπέικον, φροντίζοντας ώστε μερικές από αυτές να εξέχουν από τα τριχώματα.
- Παίρνετε το μείγμα του κιμά και ρίχνετε το μισό μέσα στη φόρμα που έχετε στρώσει το μπέικον.
- Μετά βάζετε σε σειρά, κρατώντας σε αποστάσεις τα τρία βραστά αυγά.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα από τον κιμά και πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας για να στρώσει ομοιόμορφα.
- Κλείνετε την επιφάνεια με τις φέτες μπέικον που εξέχουν και πιέζετε ελαφρώς (σε περίπτωση που δεν καλύψετε όλη επιφάνεια προσθέτετε ακόμα λίγο μπέικον).
- Κλείνετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο προσεκτικά και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Μεταφέρετε ξανά πίσω στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά .
- Τέλος, αφήνετε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε .
Tip: Όταν το ξεφορμάρετε, για περισσότερη γεύση, μπορείτε να ροδοκοκκινήσετε περισσότερο την τερίνα σας με την βοήθεια ενός φλόγιστρου.