Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Τερινα με χαλλουμι και μπεικον | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
16 Ιανουαρίου 2023

Λαχταριστή Ζεστή Τερίνα με χαλλούμι και μπέικον.

Προετοιμασία
50
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 1 κιλό Χοιρινό κιμά (διπλοπερασμένο )
  • 400g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι (τριμμένο )
  • 1 κουταλιά Μουστάρδα
  • 1 Κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 2 Αυγά
  • 3 κουταλιές Μαϊντανό (ψιλοκομμένο )
  • 1 κουταλάκι Ρίγανη
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 3 Αυγά (βρασμένα και καθαρισμένα )
  • 20- 30 φέτες Μπέικον
  • Αλάτι & Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά, το χαλλούμι. τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τα δυο αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ζυμώνοντας καλά.
  2. Μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο για 35 λεπτά. 
  3. Παίρνετε μια αντικολλητική ορθογώνια φόρμα και κάνετε στρώσεις στα τριχώματα με τις φέτες από το μπέικον, φροντίζοντας ώστε μερικές από αυτές να εξέχουν από τα τριχώματα.
  4. Παίρνετε το μείγμα του κιμά και ρίχνετε το μισό μέσα στη φόρμα που έχετε στρώσει το μπέικον.
  5. Μετά βάζετε σε σειρά, κρατώντας σε αποστάσεις τα τρία βραστά αυγά.
  6. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα από τον κιμά και πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας για να στρώσει ομοιόμορφα.
  7. Κλείνετε την επιφάνεια με τις φέτες μπέικον που εξέχουν και πιέζετε ελαφρώς (σε περίπτωση που δεν καλύψετε όλη επιφάνεια προσθέτετε ακόμα λίγο μπέικον).
  8. Κλείνετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  9. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο προσεκτικά και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Μεταφέρετε ξανά πίσω στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά .
  10. Τέλος, αφήνετε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε .

Tip: Όταν το ξεφορμάρετε, για περισσότερη γεύση, μπορείτε να ροδοκοκκινήσετε περισσότερο την τερίνα σας με την βοήθεια ενός φλόγιστρου.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.