FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Σεπτεμβρίου 2023
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 300g Σπαγγέτι
- 100g Αναρή Αλατισμένη, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 Φλιτζάνι Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 Σκελίδα Σκόρδο, ελαφρά σπασμένη
- 1 κ.γ. Γλυκές Νιφάδες Τσίλι, σε σκόνη
- ½ Φλιτζάνι Φρέσκο Βασιλικό
- 3 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
- 100g Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 3 Λίτρα Νερό
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε το βασιλικό, μίσχοι και τα περισσότερα φύλλα, μαζί με το χαλλούμι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων με την μεταλλική λεπίδα τοποθετημένη και χτυπάμε μερικές φορές προσέχοντας να μην το κόψουμε πολύ ψιλό αλλά να έχουμε θρυμματισμένο χαλλούμι. Το βγάζουμε από το μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο και αφήνουμε το λάδι να αρωματιστεί από το σκόρδο και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για περίπου 5’ μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια, ρίχνοντας στο μισό της διαδικασίας τις νιφάδες τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από το τηγάνι, μαζί με το σκόρδο, στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων που χρησιμοποιήσαμε για το χαλλούμι. Προσθέτουμε την αναρή και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη.
- Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας αρκετό αλάτι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των μακαρονιών μείον 2’. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
- Βάζουμε ξανά στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας μαζί με 8-10 φύλλα βασιλικού σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε περισσότερο από μισό φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών και σιγοβράζουμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στο τηγάνι και αν χρειαστεί ρίχνουμε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι από το νερό που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για ένα επιπλέον λεπτό ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα από το χαλλούμι και τον βασιλικό.