Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
9 Ιουνίου 2024
Δροσερή μηλόπιτα με το φρέσκο Κυπριακό γάλα μας Χαραλαμπίδης Κρίστης. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
- 4 πράσινα μήλα
- 3 αυγά
- 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- 2/3 φλ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο γάλα, Ελαφρύ 1,5% λιπαρά
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/2 φλ αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 φλ ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ baking powder
- 1/4 κ.γ αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον βούτυρο και την βανίλια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το μίγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε