Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Creme Brule με καραμελωμενη μπανανα | Χαραλαμπιδης Κριστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Ιανουαρίου 2024

Crème Brulé με καραμελωμένη μπανάνα!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3%λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 3 μεγάλες λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού
  • 3 μεγάλες λωρίδες φλούδα λεμονιού
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 λοβό φρέσκια βανίλια
  • 7 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κ.σ Corn flour


Για την γαρνιτούρα:

  • Καστανή ζάχαρη
  • 3 μικρές μπανάνες μοιρασμένες στη μέση

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα, την βανίλια, την κανέλα και τις φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να φτάσει το γάλα σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε.
  3. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 30-45 λεπτά και να αφομοιώσει τα αρώματα από τη βανίλια, την κανέλαα, το πορτοκάλι και το λεμόνι.
  4. Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε τα προαναφερθέντα από το μίγμα.
  5. Λίγο πριν κρυώσει το μίγμα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, το Corn flour και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  6. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε λίγο από το μίγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
  7. Έπειτα, προσθέτουμε όλο το μίγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Ζεσταίνουμε ελαφρά το μίγμα με προσοχή να μην βράσει.
  9. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  10. Αφαιρούμε τα μπολ από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  11. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη την μπανάνα και καίμε ελαφρά τη ζάχαρη για να καραμελώσει.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.