Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Ιανουαρίου 2024
Crème Brulé με καραμελωμένη μπανάνα!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3%λιπαρά
- 1 φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
- 3 μεγάλες λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού
- 3 μεγάλες λωρίδες φλούδα λεμονιού
- 1 στικ κανέλα
- 1 λοβό φρέσκια βανίλια
- 7 κρόκους από μεγάλα αυγά
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 κ.σ Corn flour
Για την γαρνιτούρα:
- Καστανή ζάχαρη
- 3 μικρές μπανάνες μοιρασμένες στη μέση
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα, την βανίλια, την κανέλα και τις φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να φτάσει το γάλα σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 30-45 λεπτά και να αφομοιώσει τα αρώματα από τη βανίλια, την κανέλαα, το πορτοκάλι και το λεμόνι.
- Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε τα προαναφερθέντα από το μίγμα.
- Λίγο πριν κρυώσει το μίγμα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, το Corn flour και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε λίγο από το μίγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε όλο το μίγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το μίγμα με προσοχή να μην βράσει.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
- Αφαιρούμε τα μπολ από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη την μπανάνα και καίμε ελαφρά τη ζάχαρη για να καραμελώσει.