Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Γύρος-Ντόνερ με Τζατζίκι

FrixosPersonalChefing
11 Μαρτίου 2022

Γύρος-Ντόνερ με Sour Cream Τζατζίκι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

Για το Γύρο

  • 600g Χοιρινός Κιμάς, διπλοπερασμένο
  • 600g Βοδινός Κιμάς, διπλοπερασμένο
  • 120ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 Κόκκινο Κρεμμύδι Yellow Onions, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. Γαρίφαλο, αλεσμένο
  • 1 ½ κ.γ. Ρίγανη Ξηρή, αλεσμένη
  • 1 κ.γ. Μπαχάρι, αλεσμένο
  • 2 κ.σ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • 1 κ.γ. Κύμινο, αλεσμένο
  • 80g Αλεσμένη Φρυγανιά
  • 70ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Baking Powder
  • 1 ½ κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Για τη Σαλάτα

  • 1 Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο σε τέσσερα μέρη και μετά σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • 1 κ.σ. Σουμάκι
  • 20ml Χυμό Λεμονιού
  • ½ κ.γ. Αλάτι

Για το Sour Cream Τζατζίκι

  • 2 Μέτρια Αγγουράκια, αφαιρούμε τους σπόρους και τα χοντροκόβουμε
  • 200g Sour Cream, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 50g Φέτα, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 15ml Λευκό Ξύδι
  • 15ml Xυμό Tουρσί
  • 1 κ.γ. Πάστα Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Ρίγανη Ξηρή, αλεσμένη
  • ¼ κ.γ. Αλάτι

 

Οδηγίες

  1. Πάρτε το κάδο ενός κανονικού μίξερ και προσθέστε όλα τα συστατικά του γύρου. Τοποθετούμε ένα άγκιστρο ζύμης και ανακατεύουμε για 5' και μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με πάστα.
  2. Ενεργοποιούμε το γκριλ του φούρνου στους μέγιστους βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση.
  3. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Βάζουμε το μείγμα του γύρου και χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 30 ' με στόχο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Ενώ ο γύρος ψήνετε κάνουμε τη σαλάτα προσθέτοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αναμειγνύουμε καλά. Τη κρατάμε στην άκρη.
  6. Επίσης φτιάχνουμε το Sour Cream τζατζίκι ψιλοκόβοντας τα αγγουράκια σε έναν πολυκόπτη τροφίμων. Τα αφαιρούμε από το κάδο του πολυκόπτη και τα προσθέτουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά κάδο του πολυκόπτη και τα επεξεργαζόμαστε για περίπου 1’. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ σερβιρίσματος με τα ψιλοκομμένα αγγουράκια και ανακατεύουμε. Κρατάμε στην άκρη στο ψυγείο.
  7. Επιστροφή στο γύρο, αφαιρούμε από το φούρνο και το βάζουμε σε μια σανίδα κοπής. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε περισσότερη πάπρικα, περιχύνουμε λίγο από το Sour Cream τζατζίκι και σερβίρουμε με πίτα δίπλα στη σαλάτα και το Sour Cream τζατζίκι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.