Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σπιτικη Μπουγατσα με Κρεμα απο φρεσκο Γαλα

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Δεκεμβρίου 2021

Σπιτική Μπουγάτσα με κρέμα από Φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 500 ml φρέσκο Γάλα Ελαφρύ, 1,5% λιπαρά , Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 60 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας
  • 70 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 Αυγό
  • 6 φύλλα Κρούστας
  • 80 γρ. Βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μετά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα. Αφήνετε στην άκρη
  3. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε τα 5 φύλλα και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο
  4. Μετά παίρνετε το ένα φύλλο, το βουτυρώνετε και το διπλώνετε στα τέσσερα. Το τοποθετείτε στη μέση των φύλλων
  5. Παίρνετε την κρέμα και τη βάζετε  πάνω στα φύλλα, διπλώνοντας τα εξωτερικά φύλλα, σκεπάζοντας την κρέμα. Στην ουσία σχηματίζετε ένα τετράγωνο
  6. Παίρνετε την μπουγάτσα και την τοποθετείτε  σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί με το δίπλωμα από κάτω
  7. Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
  8. Τέλος, μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.