Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Δεκεμβρίου 2021
Σπιτική Μπουγάτσα με κρέμα από Φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
10
Συστατικά
- 500 ml φρέσκο Γάλα Ελαφρύ, 1,5% λιπαρά , Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 60 γρ. Ζάχαρη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας
- 70 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 1 Αυγό
- 6 φύλλα Κρούστας
- 80 γρ. Βούτυρο
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μετά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά
- Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα. Αφήνετε στην άκρη
- Με ένα πινέλο βουτυρώνετε τα 5 φύλλα και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο
- Μετά παίρνετε το ένα φύλλο, το βουτυρώνετε και το διπλώνετε στα τέσσερα. Το τοποθετείτε στη μέση των φύλλων
- Παίρνετε την κρέμα και τη βάζετε πάνω στα φύλλα, διπλώνοντας τα εξωτερικά φύλλα, σκεπάζοντας την κρέμα. Στην ουσία σχηματίζετε ένα τετράγωνο
- Παίρνετε την μπουγάτσα και την τοποθετείτε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί με το δίπλωμα από κάτω
- Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
- Τέλος, μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα