Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μοσχαρι με Μελιντζανες | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
18 Νοεμβρίου 2022

Μοσχάρι με μελιτζάνες και τη δική μας μαργαρίνη!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
170
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 1.250 κιλά Μοσχάρι, Ελιά, κομμένο σε κύβους 5 εκ.
  • 6 Μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 3 εκ.
  • 100g Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250g Μαργαρίνη Light, Χαραλαμπίδης-Κρίστης
  • 400g Τεμαχισμένες Ντομάτες, συσκευασίας
  • 1 Μεγάλο Κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 Μεγάλο Μίσχο Σέλινο, χοντροκομμένο
  • 1 Μεγάλο Καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • 2 Φύλλα Δάφνης
  • 1 κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο, αλεσμένο
  • 1 κ.γ. Ξηρό Θυμάρι
  • ½ κ.γ. Mπαχάρι, αλεσμένο
  • 2 Ξυλάκια Κανέλα
  • 750ml Ζωμός Βοδινού
  • 3 κ.σ. Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ γεμάτο με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε για 45' να απελευθερώσουν λίγη από την πικράδα τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  2. Τοποθετούμε το τεμαχισμένο κρέας σε μια επίπεδη πλάκα ή σε ξύλο κοπής και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια το προσθέτουμε σε ένα μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε κάθε κύβος να καλύπτεται.
  3. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί, ένα ή δύο λεπτά αργότερα, προσθέτουμε 100g μαργαρίνη και αφήνουμε να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους κρέατος και τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Σοτάρουμε την κάθε πλευρά για 2-3 ' μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε για τους υπόλοιπους κύβους εάν η κατσαρόλα σας δεν ήταν αρκετά μεγάλη για ολόκληρη την ποσότητα. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάμε στην άκρη
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 50g μαργαρίνη, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια σοτάροντας για μόλις 3'. Προσθέτουμε το σέλινο και τα καρότα και σοτάρουμε για ακόμη 2’. Βάζουμε τις ντομάτες μαζί με την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το μπαχάρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε, φέρνουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζωμό κρέατος. Ανακατεύουμε καλά, αυξάνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  5. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε ένα τηγάνι και το προσθέτουμε σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100g μαργαρίνης, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Σοτάρουμε για περίπου 20 ' μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Πίσω στην κατσαρόλα με το κρέας, αφαιρούμε όλους τους κύβους κρέατος από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα και τοποθετούμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε καλά και δοκιμάζουμε για επιπλέον αλάτι-πιπέρι.
  7. Στην ίδια κατσαρόλα επιστρέφουμε το βόειο κρέας μαζί με τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20'. Λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε στην κατσαρόλα σχεδόν όλο τον μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.