Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
17 Νοεμβρίου 2024
Μπισκότα με Χαρούπι!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
12

Συστατικά
- 170 g. Μαργαρίνη Original, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 150 g. καστανή Zάχαρη
- 80 g. κρυσταλλική Zάχαρη
- 2 Αυγά
- 1 πρέζα Αλάτι
- 310 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι μαγειρική Σόδα
- 100 ml Χαρουπόμελο
Οδηγίες
- Μέσα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε τη μαργαρίνη μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης. Χτυπάτε με το φτερό μέχρι να «στρατέψει» το μείγμα και ακολούθως σταματάτε το μίξερ.
- Προσθέτετε τα αυγά. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
- Μετά ρίχνετε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύετε με τον ίδιο τρόπο.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το χαρουπόμελο και ανακατεύετε ξανά τρεις φορές με τη σπάτουλα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το κλείνετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ετοιμάζετε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε ειδικά γάντια και πλάθετε το μείγμα σε μπαλίτσες. Τις τοποθετείτε μέσα στη λαμαρίνα, πατώντας τες ελαφρώς από πάνω και αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ της μιας μπάλας από την άλλη.
Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 15-20 λεπτά.