Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Τουρτα γεμιστη με Κρεμα απο Μουρα | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Φεβρουαρίου 2023

Τούρτα γεμιστή με Κρέμα από Μούρα 

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
7

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι  Μπέικιν Πάουντερ
  • ½  φλιτζάνι  Κακάο
  • 6 Αυγά (χωρισμένα ασπράδια από τους κρόκους )
  • 1 ½ φλιτζάνι  Ζάχαρη
  • 3 κουταλιές  χυμό Πορτοκάλι
  • Λίγο ξύσμα Πορτοκαλιού

Για την κρέμα

  • 500g. μαργαρίνη Original , Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 250g. κατεψυγμένα Μούρα

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

  1. Χτυπάτε τους κρόκους στον κάδο μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός  μέχρι να γίνουν μαρέγκα (σφιχτή). Προσθέτετε τη σφιχτή μαρέγκα  στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα.
  3. Μετά προσθέτετε το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τη σπάτουλα.
  4. Μοιράζετε το παντεσπάνι σε  2 στρογγυλές  φόρμες , διαμέτρου 24 εκ. , αφού πρώτα αλείψετε με  μαργαρίνη και πασπαλίσετε με αλεύρι. Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς  για 18-20 λεπτά περίπου.
  5. Όταν θα είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο και από τις φόρμες. Τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα  τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ώστε να στρατέψει καλά .
  2. Μετά προσθέτετε τη βανίλια, το αλάτι και τα μούρα. Συνεχίζετε να χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 5 λεπτά .
  3. Όταν θα είναι έτοιμη η κρέμα, τότε ξεκινάτε να συναρμολογείτε  την τούρτα, σε στρώσεις με παντεσπάνι και μετά την κρέμα.
  4. Τέλος γαρνίρετε και σερβίρετε τους καλεσμένους σας.

Tip : Μπορείτε να σιροπιάσετε  τα παντεσπάνια  για περισσότερη γεύση.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.