Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Παστα Φλωρα με φρεσκες φραουλες

Cuisinovia
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Μαΐου 2022

Πεντανόστιμη Πάστα φλώρα με φράουλες!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
55
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 100 g αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 280 g αλεύρι φαρίνα
  • 55 g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 60 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλιά ξίσμα λεμονιού
  • ½ κουταλιά ξίσμα πορτοκαλιού
  • 190 g Μαργαρίνη Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 κροκάδια
  • 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • 140 g μαρμελάδα φράουλα
  • 200 g φρέσκες φράουλες
  • 2 κουταλάκια κορν φλάουαρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 100 g αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 70 g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 40 g αλεύρι φαρίνα
  • 60 g Μαργαρίνη Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

Οδηγίες

  1. Παίρνετε ένα ταψί 26 εκ. με αφαιρούμενα τοιχώματα και καλύπτετε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ετοιμάζετε την επικάλυψη : Στον κάδο ενός food processor, κόβετε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι τα αμύγδαλα να είναι χοντροκομμένα. Προσθέτετε τη βανίλια, αλεύρι και μαργαρίνη και αλέθετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σχηματίζει μεγάλους σβόλους. Πιέστε το μείγμα με τα δάκτυλά σας. Αν κολλούν οι σβόλοι μεταξύ τους είναι έτοιμο. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
  3. Ετοιμάζετε τη βάση: Βάζετε στον κάδο του food processor τα αμύγδαλα με το αλεύρι, μπέικινγκ πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και ζάχαρη. Αλέθετε μέχρι τα αμύγδαλα να είναι σχεδόν αλεσμένα. Προσθέτετε το ξίσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και στη συνέχεια τη μαργαρίνη και τα κροκάδια. Κτυπήστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να μαζεύει και να σχηματίζει ζύμη.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και καλύψτε τη βάση. Αλείψετε στη ζύμη την μαρμελάδα φράουλα. Κόβετε τις φράουλες σε φετούλες και αναμειγνύετε με το κορνφλάουαρ. Τις απλώνετε πάνω από τη μαρμελάδα. Με τα χέρια σας σκορπίστε πάνω από τις φράουλες την επικάλυψη.
  5. Ψήνετε στους 175 βαθμούς στον αέρα, για 50-55 λεπτά. Κρυώνετε το κέικ στο ταψί. Όταν κρυώσει αφαιρείτε τα τοιχώματα και μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.