Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κριθαροτο με Κοτοπουλο | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
31 Ιουλίου 2023

Σήμερα μαγειρεύουμε Κριθαρότο με κοτόπουλο <3

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά

  • 1 κουταλιά Ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα  Κοτόπουλο (κομμένα σε κύβους )
  • 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο)
  • 500 g.  Κριθαράκι (Βρασμένο )
  • ½ φλιτζάνι Λευκό Κρασί
  • 1 λίτρο Ζωμό Κοτόπουλο (ζεστό)
  • ½ φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι  ( τριμμένο )
  • 120 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη Original
  • Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Μετά με μια λαβίδα  αποσύρετε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  3. Μεταφέρετε ξανά πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε.
  4. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να καταστηθεί καλά.
  5. Ρίχνετε το βρασμένο κριθαράκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει μια βράση.
  6. Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να δέσει το φαγητό.
  7. Τέλος, ρίχνετε τη μαργαρίνη, το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστό, με ένα λευκό παγωμένο κρασί.
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.