Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
31 Ιουλίου 2023
Σήμερα μαγειρεύουμε Κριθαρότο με κοτόπουλο <3
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά
- 1 κουταλιά Ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα Κοτόπουλο (κομμένα σε κύβους )
- 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο)
- 500 g. Κριθαράκι (Βρασμένο )
- ½ φλιτζάνι Λευκό Κρασί
- 1 λίτρο Ζωμό Κοτόπουλο (ζεστό)
- ½ φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι ( τριμμένο )
- 120 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη Original
- Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
- Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Μετά με μια λαβίδα αποσύρετε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Μεταφέρετε ξανά πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να καταστηθεί καλά.
- Ρίχνετε το βρασμένο κριθαράκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να δέσει το φαγητό.
- Τέλος, ρίχνετε τη μαργαρίνη, το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστό, με ένα λευκό παγωμένο κρασί.