Γιώργος Ερωτοκρίτου
24 Μαρτίου 2023
Σπιτικές Φτερούγες με μέλι και τσίλι.. Μυστικό συστατικό απόλυτης επιτυχίας; Η δική μας μαργαρίνη.
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
65
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
Για τις φτερούγες
- 150g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
- 1 κιλό φτερούγες Κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι Πάπρικα
- 1 κουταλάκι Σκόρδο (σκόνη)
- 50 ml Ηλιέλαιο
- Αλάτι & Πιπέρι
Για το γκλασάρισμα
- 100g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
- 150g. Μέλι
- 80g. σάλτσα Τσίλι
- 50g. σάλτσα Σόγιας
- Χυμός από 1 Μοσχολέμονο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Κλείνετε με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 μέρα.
- Την επομένη βγάζετε τις φτερούγες από το ψυγείο και τις μεταφέρετε σε ένα ταψί, ρίχνοντας από πάνω τη μαρινάδα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .
- Μετά τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια παίρνετε τις φτερούγες και τις μεταφέρετε σε ένα καθαρό ταψί, αφήνοντας το στην άκρη.
Για το γλασάρισμα
- Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά και τα χτυπάτε δυνατά για 5 λεπτά.
- Όταν θα είναι έτοιμο το μείγμα, το ρίχνετε πάνω σε όλες τις φτερούγες και το απλώνετε καλά με ένα πινέλο.
- Τέλος, ψήνετε για ακόμα 20 λεπτά στο φούρνο και σερβίρετ .