FrixosPersonalChefing
10 Ιουνίου 2022
Κοτόπουλο Φιλέτο με Κρεμώδη Σάλτσα Μανιταριών!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 2-3 Φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
- 30ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Μαργαρίνη Original, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 250g Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 300g Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες
- 1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένο σε πρέσα του σκόρδου
- 100ml Λευκό Ξηρό Κρασί
- 1 κ.σ. Μουστάρδα με κόκκους
- ½ κ.γ. Φρέσκο Θυμάρι
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- 60' πριν από το μαγείρεμα, αφαιρούμε τα κομμένα φιλέτα κοτόπουλο από το ψυγείο. Τα προσθέτουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί, ρίχνουμε το λάδι πάνω τους και αλατοπιπερώνουμε με ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Μαγειρεύουμε στο φούρνο για 35'.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σοταρίσματος σε μέτρια/υψηλή φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη μαζί με το σκόρδο.
- Μόλις λιώσει η μαργαρίνη προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3' και μέχρι να πάρει η σάλτσα χρώμα σαν αυτό των μανιταριών.
- Σβήνουμε με το κρασί, μειώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα μαζί με τη μουστάρδα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγο άγριο ρύζι στο πλάι και τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα. Τα φασολάκια είναι ένας ωραίος συνδυασμός ή ότι άλλο διαθέσιμο λαχανικό.