Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κοτοπουλο Φιλετο με Κρεμωδη Σαλτσα Μανιταριων | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
10 Ιουνίου 2022

Κοτόπουλο Φιλέτο με Κρεμώδη Σάλτσα Μανιταριών!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 2-3 Φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
  • 30ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Μαργαρίνη Original, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 250g Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 300g Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένο σε πρέσα του σκόρδου
  • 100ml Λευκό Ξηρό Κρασί
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα με κόκκους
  • ½ κ.γ. Φρέσκο Θυμάρι
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. 60' πριν από το μαγείρεμα, αφαιρούμε τα κομμένα φιλέτα κοτόπουλο από το ψυγείο. Τα προσθέτουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί, ρίχνουμε το λάδι πάνω τους και αλατοπιπερώνουμε με ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Μαγειρεύουμε στο φούρνο για 35'.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σοταρίσματος σε μέτρια/υψηλή φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη μαζί με το σκόρδο.
  4. Μόλις λιώσει η μαργαρίνη προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3' και μέχρι να πάρει η σάλτσα χρώμα σαν αυτό των μανιταριών.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, μειώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα μαζί με τη μουστάρδα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  7. Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγο άγριο ρύζι στο πλάι και τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα. Τα φασολάκια είναι ένας ωραίος συνδυασμός ή ότι άλλο διαθέσιμο λαχανικό.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.