Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
27 Μαΐου 2022
Υγρό κέικ σοκολάτας!
Προετοιμασία
35
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
7
Συστατικά
- 200 g. Κουβερτούρα (τεμαχισμένη)
- 200 g. Μαργαρίνη original, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 265 g. Ζάχαρη
- 5 Αυγά
- 1 φακελάκι Βανίλια
- 1 γεμάτη κουταλιά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι, 20 με 22 εκατοστά διάμετρο. Βάζετε λαδόκολλα και τη βουτυρώνετε επίσης. Το αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν εντελώς και τα δύο.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε το μπόλ στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
- Βάζετε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά .
- Προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Τέλος, ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα για 25-30 λεπτά.