Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

υγρο κεικ σοκολατας Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
27 Μαΐου 2022

Υγρό κέικ σοκολάτας!

Προετοιμασία
35
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
7

Συστατικά

  • 200 g. Κουβερτούρα (τεμαχισμένη)
  • 200 g. Μαργαρίνη original, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 265 g. Ζάχαρη
  • 5 Αυγά
  • 1 φακελάκι  Βανίλια
  • 1  γεμάτη κουταλιά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

  • Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι, 20 με 22 εκατοστά διάμετρο. Βάζετε λαδόκολλα και τη  βουτυρώνετε επίσης. Το αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν εντελώς και τα δύο.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε το μπόλ στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βάζετε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά .
  • Προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύετε  μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  • Τέλος, ρίχνετε το μείγμα στο ταψί  και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα για 25-30 λεπτά.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.