Χριστίνα Χριστοφή
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Σεπτεμβρίου 2024
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από καραμελωμένο κρεμμύδι και μαργαρίνη original Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ φρέσκο θυμάρι
- 40 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη Original (+20g. για το τέλος)
- 250 g. ριγκατόνι (μισό πακέτο)
- 200 μλ Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
- 60 g. παρμεζάνα
- Αλάτι/ πιπέρι
- Πιπέρι / Ξύσμα λεμόνι
- Τσαιβς
Οδηγίες
- Μαλακώνουμε τα κρεμμύδια στην μαργαρίνη με αλάτι,πιπέρι και θυμάρι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και κάνουμε υπομονή για να καραμελωσουν καλά.
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο βραστό νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού, κρατώντας 1 κούπα με νερό ζυμαρικών.
- Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια βάζουμε κρέμα γάλακτος και 3-4 κουταλιες της σουπας νερο μαζί τους στο τηγάνι και έπειτα τα προσθέτουμε στο μίξερ για να δημιουργήσουμε την σάλτσα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα σε ένα τηγάνι μαζί με 20 γρ μαργαρίνη και τα ζυμαρικά. Για να ζεσταθούν. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, ξύσμα λεμόνι και τριμμένο πιπέρι.