Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κουραμπιεδες με Σοκολατα | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
28 Δεκεμβρίου 2022

Λαχταριστοί κουραμπιέδες με σοκολάτα!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 350 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
  • 130 g. Ζάχαρη
  • 600 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 g. Κακάο
  • 50 g. Κονιάκ
  • 1 φακελάκι Βανίλια
  • 4g. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Aμύγδαλα αλεσμένα

Για τη γαρνιτούρα

  • Λίγο Ροδόσταγμα
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
  • Λίγο Κακάο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Ανακατεύετε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ και τα αμύγδαλα, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Μετά προσθέτετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
  4. Με τα χέρια σας πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε, δίνοντας το σχήμα που επιθυμείτε.
  5. Τοποθετείτε στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα, κρατώντας απόσταση το ένα από το άλλο.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  7. Όταν θα είναι έτοιμοι οι κουραμπιέδες, τους βγάζετε από τον φούρνο και τους ραντίζετε αμέσως με το ροδόσταγμα.
  8. Τέλος, τους ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με ζάχαρη άχνη, αφήνοντάς τους για 10 λεπτά. Τους σερβίρετε σε μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη πιατέλα και πασπαλίζετε με επιπλέον  κακάο και κερδίζετε τα εύσημα.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.