Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
28 Δεκεμβρίου 2022
Λαχταριστοί κουραμπιέδες με σοκολάτα!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 350 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
- 130 g. Ζάχαρη
- 600 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 g. Κακάο
- 50 g. Κονιάκ
- 1 φακελάκι Βανίλια
- 4g. Μπέικιν Πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι
- Aμύγδαλα αλεσμένα
Για τη γαρνιτούρα
- Λίγο Ροδόσταγμα
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
- Λίγο Κακάο
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Ανακατεύετε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ και τα αμύγδαλα, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Μετά προσθέτετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
- Με τα χέρια σας πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε, δίνοντας το σχήμα που επιθυμείτε.
- Τοποθετείτε στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα, κρατώντας απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Όταν θα είναι έτοιμοι οι κουραμπιέδες, τους βγάζετε από τον φούρνο και τους ραντίζετε αμέσως με το ροδόσταγμα.
- Τέλος, τους ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με ζάχαρη άχνη, αφήνοντάς τους για 10 λεπτά. Τους σερβίρετε σε μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη πιατέλα και πασπαλίζετε με επιπλέον κακάο και κερδίζετε τα εύσημα.