Charalambides Christis

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης εξελίσσει το σλόγκαν της εταιρείας «Το καλύτερο μας!» μέσω του βασικού μηνύματος «Το Καλύτερο στη διατροφή μας», θέλοντας να αναδείξει τα διατροφικά οφέλη των προϊόντων Χαραλαμπίδης Κρίστης. 

Περισσότερα

Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σπαγγετινι με Χαραλαμπιδης Κριστης Φυτικη Κρεμα ντοματα, βασιλικο και κουκουναρι

Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020

Σπαγγετίνι με Χαραλαμπίδης Κρίστης Φυτική Κρέμα ντομάτα, βασιλικό και κουκουνάρι

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 250 γρ. μακαρόνια σπαγγετίνι
  • Μπόλικο νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια 
  • 1 ζωμός για ζυμαρικά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι βασιλικό ξηρό
  • 200 γρ. ντομάτες cherry κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία (200 γρ.) ντομάτες περασμένες passata
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • Eλάχιστο καυτό τσίλι
  • 100 ml  Χαραλαμπίδης Κρίστης Φυτική Κρέμα  
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
  • Aλάτι

Οδηγίες

  1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τις ντομάτες, τον ξηρό βασιλικό και το ελαιόλαδο.
  2. Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς και ψήνουμε τις ντομάτες για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το τσίλι και το αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον ζωμό στο νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και κοχλάζουμε για 9 με 10 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σος ντομάτας, τις ντομάτες cherry και την φυτική κρέμα και ανακατεύουμε. 
  6. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιατέλα τοποθετώντας επάνω το κουκουνάρι και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
     
© 2021 Charalambides Christis. All rights reserved.