Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Φεβρουαρίου 2023
Τούρτα γεμιστή με Κρέμα από Μούρα
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
7
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
- ½ φλιτζάνι Κακάο
- 6 Αυγά (χωρισμένα ασπράδια από τους κρόκους )
- 1 ½ φλιτζάνι Ζάχαρη
- 3 κουταλιές χυμό Πορτοκάλι
- Λίγο ξύσμα Πορτοκαλιού
Για την κρέμα
- 500g. μαργαρίνη Original , Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
- 1 πρέζα Αλάτι
- 250g. κατεψυγμένα Μούρα
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάτε τους κρόκους στον κάδο μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μαρέγκα (σφιχτή). Προσθέτετε τη σφιχτή μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Μετά προσθέτετε το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τη σπάτουλα.
- Μοιράζετε το παντεσπάνι σε 2 στρογγυλές φόρμες , διαμέτρου 24 εκ. , αφού πρώτα αλείψετε με μαργαρίνη και πασπαλίσετε με αλεύρι. Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά περίπου.
- Όταν θα είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο και από τις φόρμες. Τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ώστε να στρατέψει καλά .
- Μετά προσθέτετε τη βανίλια, το αλάτι και τα μούρα. Συνεχίζετε να χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 5 λεπτά .
- Όταν θα είναι έτοιμη η κρέμα, τότε ξεκινάτε να συναρμολογείτε την τούρτα, σε στρώσεις με παντεσπάνι και μετά την κρέμα.
- Τέλος γαρνίρετε και σερβίρετε τους καλεσμένους σας.
Tip : Μπορείτε να σιροπιάσετε τα παντεσπάνια για περισσότερη γεύση.