Γιώργος Ερωτοκρίτου
13 Δεκεμβρίου 2024
Ρεβιθάδα με χωριάτικο λουκάνικο. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την συνταγή είναι Μπάρμπα Στάθης Ας Μαγειρέψουμε ρεβίθια.
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
55
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά
Υλικά :
- 800 g. Μπάρμπα Στάθης Ας Μαγειρέψουμε Ρεβίθια
- 4 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 200 ml. Ελαιόλαδο
- 8 χωριάτικα Λουκάνικα (κομμένα σε λωρίδες)
- ½ κουταλάκι Πάπρικα
- 1 λίτρο Ζωμός Λαχανικών
- Χυμό από 2 Λεμόνια
- ½ κουταλιά Κορν Φλάουρ
- Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και τα κρατάτε στην άκρη.
- Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, με καπάκι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
- Μετά, προσθέτετε τον ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 55 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Όταν θα είναι έτοιμα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα λεμονιού, ανακατεύοντας καλά και ξανά σκεπάζετε με το καπάκι.
- Σε ένα τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, προσθέτετε την πάπρικα, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Τέλος, βγάζετε τη ρεβιθάδα από την κατσαρόλα και τη σερβίρετε ζεστή με τα λουκάνικα από πάνω.
Tip: Σε περίπτωση που δέσει πολύ η ρεβιθάδα, απλώς προσθέσετε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε καλά.