Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Ρεβιθαδα με Χωριατικο Λουκανικο | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
13 Δεκεμβρίου 2024

Ρεβιθάδα με χωριάτικο λουκάνικο. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την συνταγή είναι Μπάρμπα Στάθης Ας Μαγειρέψουμε ρεβίθια.

Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
55
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

Υλικά :

  • 800 g. Μπάρμπα Στάθης Ας Μαγειρέψουμε Ρεβίθια
  • 4 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 200 ml. Ελαιόλαδο
  • 8 χωριάτικα Λουκάνικα (κομμένα σε λωρίδες)
  • ½ κουταλάκι Πάπρικα
  • 1 λίτρο Ζωμός Λαχανικών
  • Χυμό από 2 Λεμόνια
  • ½ κουταλιά Κορν Φλάουρ
  • Αλάτι & Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, με καπάκι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. 
  3. Μετά, προσθέτετε τον ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 55 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 
  4. Όταν θα είναι έτοιμα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα λεμονιού, ανακατεύοντας καλά και ξανά σκεπάζετε με το καπάκι.
  5. Σε ένα τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, προσθέτετε την πάπρικα, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Τέλος, βγάζετε τη ρεβιθάδα από την κατσαρόλα και τη σερβίρετε ζεστή με τα λουκάνικα από πάνω.

Tip: Σε περίπτωση που δέσει πολύ η ρεβιθάδα, απλώς προσθέσετε  λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε καλά.

 

© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.