Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
22 Απριλίου 2024
Αφράτο πασχαλινό σοκολατένιο ψωμί.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
- 1 κιλό Αλεύρι για Τσουρέκι
- 250 Ζάχαρη
- 300 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
- 30g. Μαγιά
- 1 κουταλάκι Γαρύφαλλο (αλεσμένο )
- 3 κουταλιές ξύσμα Πορτοκάλι
- 4 Αυγά
- 250 Βούτυρο (λιωμένο)
- 300 g. Σοκολάτα (σε σταγόνες)
Οδηγίες
- Μέσα στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά. εκτός από τη σοκολάτα. Τα ζυμώνετε με τον γάντζο, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
- Μετά, πλάθετε το μείγμα σε μια μεγάλη μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Κλείνετε με μεμβράνη.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Ακολούθως, τη ζυμώνετε ξανά με τα χέρια σας στον πάγκο εργασίας και την κόβετε σε 6 μπαλάκια.
- Με έναν πλαστή ανοίγετε σε χοντρό οβάλ φύλλο και το γεμίζετε με σοκολάτα.
- Κλείνετε τις 2 άκρες του φύλλου και πλάθετε σε ένα μεγάλο χοντρό μπαστούνι.
- Το τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζετε με πετσέτα. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια, το αλείφετε με χτυπημένο κρόκο αυγού και βούτυρο. Χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια με ένα μαχαίρι.
- Τέλος, το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.