Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σοκολατενιο Πασχαλινο Ψωμι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
22 Απριλίου 2024

Αφράτο πασχαλινό σοκολατένιο ψωμί.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 1 κιλό Αλεύρι για Τσουρέκι
  • 250 Ζάχαρη
  • 300 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
  • 30g. Μαγιά
  • 1 κουταλάκι Γαρύφαλλο (αλεσμένο )
  • 3 κουταλιές ξύσμα Πορτοκάλι
  • 4 Αυγά
  • 250 Βούτυρο (λιωμένο)
  • 300 g. Σοκολάτα (σε σταγόνες)

Οδηγίες

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά. εκτός από τη σοκολάτα. Τα ζυμώνετε με τον γάντζο, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
  2. Μετά, πλάθετε το μείγμα σε μια μεγάλη μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Κλείνετε με μεμβράνη.
  3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  4. Ακολούθως, τη ζυμώνετε ξανά με τα χέρια σας στον πάγκο εργασίας και την κόβετε σε 6 μπαλάκια.
  5. Με έναν πλαστή ανοίγετε σε χοντρό οβάλ φύλλο και το γεμίζετε με σοκολάτα.
  6. Κλείνετε τις 2 άκρες του φύλλου και πλάθετε σε ένα μεγάλο χοντρό μπαστούνι.
  7. Το τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζετε με πετσέτα. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια, το αλείφετε με χτυπημένο κρόκο αυγού και βούτυρο. Χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια με ένα μαχαίρι.
  9. Τέλος, το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.