Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Καρυ Μπιζελι με χαλλουμι | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
7 Φεβρουαρίου 2024

Έχεις δοκιμάσει κάρυ μπιζέλι με Πισσουρκώτικο χαλλούμι, ρύζι μπασμάτι και τζίντζερ?

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 1 Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε κύβους 1 ½ εκ.
  • 200g Αρακάς (Μπιζέλι), Μπάρμπα Στάθης
  • 75ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 Κρεμμύδια, Ψιλοκομμένα
  • 50ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Πάστα Καβουρδισμένου Σκόρδου
  • 2 εκ. Φρέσκο Τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 ½ κ.γ. Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Ζάχαρη
  • ½ κ.γ. Κύμινο, αλεσμένο
  • 3 κ.σ. Πελτές Ντομάτας
  • 400g Πόλπα Ντομάτας, κονσερβοποιημένο
  • 200ml Χλιαρό Νερό
  • 125ml Κρέμα Καρύδας
  • 25g Μείγμα Μπαχαρικών Garam Masala
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • Πάπανταμς για το σερβίρισμα

Για το ρύζι:

  • 300g Ρύζι Μπασμάτιi
  • 1 Αστεροειδής Γλυκάνισος
  • 1 Λίτρο Νερό
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με το ρύζι, τοποθετώντας μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνοντας το νερό, προσθέτοντας τον αστεροειδή γλυκάνισο και αλατίζοντας. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να μην απορροφηθεί τελείως το νερό.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι και στραγγίζουμε το ρύζι. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο να κρυώσει.
  3. Παίρνουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και ένα λεπτό αργότερα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάροντας για 3-4' μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για ένα ακόμα λεπτό.
  4. Αυξάνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το garam masala, την πάπρικα μαζί με τη ζάχαρη, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τη πόλπα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 15', με το καπάκι,ανακατεύοντας κάθε τόσο. 5' Αργότερα προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το κομμένο χαλλούμι μαζί με την κρέμα καρύδας και σιγοβράζουμε για 10' ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  6. Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε, φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 3'. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με το ρύζι και τα πάπανταμς.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.