Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

ευκολο Κανταιφι

Γιώργος Ερωτοκρίτου
23 Μαρτίου 2022

Εύκολο και απολαυστικό Κανταΐφι με Χρυσή Ζύμη Κανταΐφι & Country Life Βούτυρο Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
70
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 500g. Χρυσή Ζύμη Κανταΐφι
  • 300g. φιστίκι Αιγίνης (χοντροαλεσμένο)
  • 1 κουταλάκι Κανέλα
  • ½ κουταλάκι Γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 300g. Country Life Βούτυρο (λιωμένο)
  • Λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 2½ φλιτζάνια Νερό
  • ½ Λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 φλούδα Λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζετε το φιστίκι με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύετε .
  • Παίρνετε το φύλλο κανταΐφι και το αφρατεύετε με τα δάχτυλα σας.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτετε τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και το ραντίζετε καλά με τον λιωμένο βούτυρο.
  • Μετά προσθέτετε το μείγμα από το φιστίκι σε όλη την επιφάνεια .
  • Συνεχίζετε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και το υπόλοιπο βούτυρο. Το πιέζετε με τα χέρια σας και το χαράζετε με ένα μαχαίρι .
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  στις αντιστάσεις για 1 ώρα   και 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά .
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι και τα βάζετε στη φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει να κάνει φυσαλίδες στα επόμενα 4 λεπτά κλείνετε τη φωτιά. 
  • Τέλος ρίχνετε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι και το αφήνετε να το απορροφήσει καλά πριν το σερβίρισμα .
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.