Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Πουρες με Ριζα Κολοκασι με Μαργαρινη & Φρεσκο Γαλα Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
25 Ιουλίου 2022

Εναλλακτικός και πολύ γευστικός πουρές με ρίζα κολοκάσι με μαργαρίνη & Φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

  • 2 Βολβοί Κολοκάσι, 1,3 - 1,5 κιλά
  • 50-200ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 250g μαργαρίνη Vegan, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 15ml Πετιμέζι Ροδιού
  • 15ml Βαλσάμικο Ξύδι
  • ½ Φλιτζάνι Μικρά φύλα Ρόκας
  • ¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Χωρίς να πλύνουμε το κολοκάσι το  ξεφλουδίζουμε. Το κρατάμε με μία πετσέτα και χρησιμοποιούμε  ένα κοφτερό και δυνατό μαχαίρι για να κόψουμε το κολοκάσι σε μικρά κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 ½ λίτρα νερού σε υψηλή θερμοκρασία μαζί με το κολοκάσι. Μόλις πάρουν µια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε µε καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 25 ' μέχρι να μαλακώσει (ελέγχουμε με ένα πιρούνι)
  3. Βγάζουμε το κολοκάσι από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10'. Προσθέτουμε το κολοκάσι στον κάδο επεξεργαστή τροφίμων με τη μεταλλική λεπίδα προσαρτημένη, προσθέτουμε τη μαργαρίνη μαζί με το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, 50ml γάλα και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει πουρές. Εάν είναι πολύ πυκνός, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα.
  4. Βάζουμε τον πουρέ σε πιάτο, ανακατεύουμε το πετιμέζι ροδιού μαζί με το βαλσάμικο ξύδι και το ραντίζουμε πάνω στον πουρέ. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τα φύλλα ρόκας.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.