Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
8 Απριλίου 2022
Λαχταριστή αλοιφή ελιάς με μαργαρίνη Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
30
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι Μαύρες Ελιές ροδέλες (στραγγισμένες)
- 1 συσκευασία Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη light (500g)
- 2 κλαδάκια φρέσκο Δυόσμο
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
- Λίγο Πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τις ελιές, τον δυόσμο και το κρεμμυδάκι. Xτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Βγάζετε το μείγμα από το μπλέντερ και το αφήνετε στην άκρη.
- Μέσα στο μίξερ, χτυπάτε με το σύρμα τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Μετά προσθέτετε το πιπέρι και το μείγμα ελιάς. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 4 λεπτά.
- Με μια σπάτουλα, μεταφέρετε το μείγμα σε δοχεία και κλείνετε με καπάκι.
- Κρατάτε την αλοιφή στο ψυγείο και τη χρησιμοποιείτε πάνω σε φρυγανιές και σάντουιτς.